Re: [Report] Neděle 9.9.2018

2
Spíš jen pro ty, koho by to zajímalo, případně jako odezva pro MM, trochu rozvedu, proč se mi nelíbila mise. Jen ještě dodám, že výkon hráčů byl v pořádku.

Začnu tím, co se mi líbilo. Fungoval spectator a všechny technické formality, což u dřívějších misí od Ace občas nebyla jistota (babel, spectator, moduly apod). :)
V briefingu bylo jasně zmíněno, že jedno družstvo má ve výbavě těžší zbraně (SMAW, sniperka).
Mise měla alespoň zpočátku fajn atmosféru okolních a předešlých bojů. S tím bohužel, ale pak souvisí negativní bod, ke kterému se dostanu.
I přes velké množství nepřátel se mise prokázala jako splnitelná, i když mi to z počátku přišlo jako fantazie.

A teď, co mi vadilo. Shrnul bych to do dvou bodů.

První bod se týká především hratelnosti. Náplň mise byla jít od jednoho stanoviště statickejch zbraní k dalšímu, což je vzhledem k jejich fungování v Armě, přinejmenším frustrující záležitost. Jednou se těžký kulomet rozhodně koukat správným směrem a vystřílí dávkou kompletní tým, ale o minutu později ten samý těžký kulomet sedí na místě, nechává se ostřelovat a otočí se zády k nepříteli, jak kdyby mu někdo vyndal z hlavy mozek. V jeden moment je proto skoro nemožné sundat jedno DŠK, ale jindy 2 hráči v klidu vystříleli 4 děla, aniž by to alespoň jedno z nich nějak zaujalo. Ještě k tomu, byla většina postavení daných tak, že se přešlo přes horizont, vystřílelo pár statik a šlo se na další horizont odkud se vystřílely další. Mě osobně tyhle věci hrozně kazí dojem ze hry a působí to na mě chvílema jako, že jdeme na porážku proti obranné linii a chvílema, že jenom střílíme terče, které se nehejbou (chápu, že pro Crashe to musela bejt nejlepší mise v životě :D ). Můj názor tedy je, že lepší víc pěšáků a vozidel, než 40 statickejch zbraní.

Druhý bod se týká nějaké smysluplnosti mise v rámci celkového dění na mapě. Vím, že naše mise nejsou nikdy založené na realitě, co se týče vyrovnanosti sil apod., ale pokud se v misi nacházejí další spřátelené jednotky, pak bych si dal víc záležet na nějakém logickém odůvodnění, proč 16 pěšáků s lehkou výzbrojí, jde za bílého dne obsazovat masivní obranné postavení s minimálně dvojnásobkem statických zbraní, zatímco ve vesnici o 500m dál vesele odpočívají spojenecké tanky. Jak výstižně řekl Zdenda ve spectatoru, obsadit tohle území je úkol spíše pro celou armádu (za předpokladu, že by všechny statické zbraně dělaly svou práci a jen blbě nečuměly). Čili jak jsem psal, atmosféra působila dobře, do chvíle než jsme měli jít zničit tři Šilky s jedním SMAWkem, zatímco opodál stál Abrams.

Mimo to mi v tomhle aspektu vadila i naprostá ignorance nepřítele (o to vtipnější byla Muchova poznámka při briefingu, že "jdeme proti sofistikovanému nepříteli"). Ruská armáda drží obranné postavení v horách na poměrně malé rozloze, kde se nachází bezmála 100 pěšáků. Že by, se ale nějaká skupina vydala podpořit za horizontem napadené kulometné hnízdo, to jsem jaksi nezpozoroval. A vlastně tady pramení moje nedůvěra v náš úspěch, protože jsem předpokládál, že všechna ta postavení budou nějakým alespoň minimálním způsobem spoupracovat a ne jen čekat na vystřílení.

Toť asi vše co mám od včerejší smrti na srdci. Je to kritika, ale nechci tím Ace napadat, spíš jen vyjádřit názor, protože jsem nechtěl vyvolávat nějakou horlivou debatu na teamspeaku.
Obrázek

Re: [Report] Neděle 9.9.2018

3
Takže pokusim se vysvětlit proč bylo to tak a ono tak.
Všechny čtyři mise se zatím odehravájí v jednom dni,kdy jednotky NATO osvobozují Malden od ruské nadvlády.
Proč jsme utočily jen v 16 lidech na opevnění s přesilou? Protože jsme byly jednotka, která zatím vedla celý utok,poté co se spožděním dorazila těžká technika a převzala celý útok. A jelikož naše jednotka již byla "unavená bojem" a bez rozkazu a náhodou se Hammer 5 dostal pod těžkou palbu z hor,o kterém naše velení nemělo ani páru, byl tedy náš úkol jasný, vpadnout co nejdřív utočícím jednotkam do zad a tím dostat Hammra 5 z pod palby a umožnit další postup na Houdan.Nebyl čas čekat do tmy.
Důvodem proč ambramsy staly v tom mestě byl takový že "čistili" město a jsou už jako hlavní utočná síla k docílení letiště a jakože pokračují dálm tím pádem vám nemohly pomoc.
Staticke kulomety měli více méně krýt další statycké zbraně , bohužel ,jak si řekl někdy jsou bezmozkáči ,ale to je prostě Arma.
Děla byly natočeny aby kryly cestu do Hudanu záda jim měli právě krýt kulomety a ojedinělé hlídky.

Taky si Fano trošku protiřečíš na jednu stranu maš strach ze třech šilek ,a že máme jen jedno smawko,a že tam je moc jednotek a na druhou stranu by si více uvítal víc pohyblivých jednotek nebo obrněnců.
A právě, kdyby tam bylo více těch pohyblivých hlídek, tak pak by jsme neměli šanci.Jo přiznávam bylo to jak střelba na terče,ale prostě to tak bylo víceméně planováné.

A jestli se nějací lidi nudily hlavně z 1 . družstva bylo víceméně zpusobeno počtem hráču nebo spíš špatným zaslotováním velitele operace. Dost blbě se velí drustvům a pak jeste svému týmu v tom terénu co tam byl.

Re: [Report] Neděle 9.9.2018

4
Díky za vysvětlení.

Nemyslím si, že si protiřečím. Samozřejmě bych nechtěl aby v té misi ještě navíc byla další vozidla a pěchota. Myslel jsem to tak, že na úkor 10 kulometů by bylo více mobilních pěšáků, nebo nějaké vozidlo. Nebo aby ty Šilky nějakým způsobem reagovaly. Zničili jsme jednu a druhá tam prostě stála a čekala až jí trefíme taky, a třetí za kopcem taktéž. Nepřítel byl prostě všude jak přikovanej. Úplně tam prostě chybělo něco dynamického. Udělám rozruch, ale všem okolo je to uplně jedno. To je pak prostě hrozná nuda.

Zápletku si myslím, že jsem pochopil už v neděli. V každém případě mi to stejně velký smysl nedává. Útok na sever vedou 2 hlavní skupiny (nebo 3? myslim že tam bylo ještě nějaký igloo). Postup jedné z nich se totálně zasekne nečekaným přepadem, ale ostatní skupiny nehledě na to pokračují dál na sever a nechávají tvrdě opevněného nepřítele v zádech, místo aby pozměnili plán, podpořili skupinu v nouzi a následně mohli pokračovat v plné síle dál? To mi moc nezapadá. A i pokud bych přimhouřil oko k tomuhle, tak pak tam ale ty Abramsy nemají jen tak stát a čumět, protože, to že to vidí hráči je ten hlavní důvod, proč to působí blbě.

Samozřejmě, velení tam poslalo 16 zabijáků, kteří to přes všechny pochyby zvládli, ale fungovat ta obranná postavení a šilky nějak spolehlivě, tak se nedostaneme dál jak k těm prvním dvěma šilkám, zatímco četa Abramsů se vesele požene na letiště s nepřítelem v boku a v zádech.

Každopádně ještě jednou dík za reakci a vysvětlení.
Obrázek
cron